dijous, 20 de març del 2008

La causa de l´església pastafari

“No diré massa sobre el propòsit d'esta Església, perquè és diferent per a cada un dels seus membres, el mateix que amb totes les religions.

Per a alguns açò és només un experiment, una resposta al moviment del Disseny Intel·ligent, una defensa de la ciència, un significat satíric de la religió per a combatre furiosos fonamentalismes religiosos.

Creiem que és important mantindre la religió fóra de la política. Però quan veiem els funcionaris públics abusar de les seues posicions, posant les seues idees religioses personals en la política, lluitem per a incloure també les nostres idees. És el més just.

Per a alguns és més que sàtira, més que activisme. Igual que molts cristians es prenen la Bíblia literalment, molts pastafaris no creuen en l'existència del Monstre Volador d'Espagueti (però entén que molts ho fan).

La gent obté quelcom de la religió malgrat la seua falta de creença literal; pau, sentit de comunitat, una manera d'entendre el món, el que siga. En el Pastafarisme, la creença literal és encara menys important, la creença no és necessària per a la nostra religió, perquè no tenim cap dogma irracional que requerix de la fe.

No és important l'existència o no del Monstre Volador d'Espagueti. No pot ser demostrat en ambdós sentits, igual que els cristians no poden demostrar l'existència del seu déu. I no hi ha raó per a intentar demostrar-ho. Estem en llibertat de creure el que vullguem.

El Pastafarisme és tan vàlid com qualsevol altra religió o sistema de creences, inclús més.

Estem majorment compostos per gent intel·ligent i tolerant. Els Pastafaris rebutgen el dogma, per tant, no tenen cap relació amb el fonamentalisme radical.

Som la més pacífica religió en el món, les nostres creences han causat zero morts en tot el món (que jo sàpia). El Cristianisme i l'Islam tenen més membres, però açò canviarà amb el temps.

Som un grup de persones que són conscients sobre com les creences religioses causen tants problemes com els que resolen. Quan diem que "creiem", volem dir que "pensem".

Per tant, la causa és la següent: Estem creant una religió que fa del món un lloc millor. Significa quelcom diferent per a cada un de nosaltres. No necessitem analitzar-la.

(...) Anem a passar-ho bé.

RAmen.”

Bobby Hendersson, el profeta.

(Traducció al valencià des d'una traducció del castellà d´El Reverendo)